Λίγο πριν …τη ‘Βραδιά του Ερευνητή 2015’

Στα πλαίσια της προώθησης της Βραδιάς του Ερευνητή 2015, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) οργανώνει προκαταρκτική εκδήλωση για το κοινό, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου (19.00-22.00), στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο, με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

- Ξενάγηση στο τηλεσκόπιο ‘Δωρίδη’ του ΕΑΑ και αστρονομικές παρατηρήσεις 

-Παρατηρήσεις ουρανού στο Λόφο της Πνύκας με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι δυνατή η παρατήρηση του Κρόνου, από 20.00 έως 21.00). 
-Παρουσίαση της εφαρμογής τεχνικών laser για την τηλεπισκόπηση της ατμόσφαιρας, με το σύστημα LIDAR του κέντρου αριστείας BEYOND του ΕΑΑ (http://beyond-eocenter.eu/). 
-Συμμετοχή του κοινού στο πείραμα «iSPEX» με τη χρήση ειδικών συσκευών που θα διανεμηθούν σε χρήστες συμβατών κινητών συσκευών (iPhone 4/4s, 5/5s). Το πείραμα θα αναπτύξει ένα «παρατηρητήριο πολιτών» για τη μελέτη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο http://beyond-ispex.gr). 
-Παρουσίαση τεχνικών και μεθόδων παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα με τον Κινητό Σταθμό Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΕΑΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις