Animation : Αν βλέπαμε όλους τους αστεροειδείς πώς θα ήταν ο ουρανός;

Αν πιστεύετε πως οι αστεροειδείς είναι σπάνιοι, αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ μικροί σε μέγεθος και σκουρόχρωμοι και το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να τους δει. Τώρα όμως, ένα αποκαλυπτικό βίντεο έρχεται για να μας δείξει τι εικόνα θα είχε ο νυχτερινός ουρανός αν μπορούσαμε να διακρίνουμε όλους τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη -τουλάχιστον αυτούς που έχουν ανακαλύψει μέχρι σήμερα οι αστρονόμοι.

«Ουσιαστικά πετάμε γύρω από τον ήλιο, ανάμεσα από αυτό το πλήθος αστεροειδών, με τα μάτια μας κλειστά» λέει ο Scott Manley, ο αστρονόμος που δημιούργησε το συγκεκριμένο animation και το ανάρτησε στο YouTube.
Το βίντεο του Manley είναι διαδραστικό. Μπορείτε να περιηγηθείτε στον νυχτερινό ουρανό, σαν να βρισκόσασταν σε ένα πολύ σκοτεινό, ανοιχτό σημείο με ένα ισχυρό τηλεσκόπιο στη διάθεσή σας. Ο κύριος στόχος του Manley με αυτό το βίντεο, ωστόσο, δεν ήταν να διασκεδάσει τους θεατές αλλά να τους ενημερώσει για την εντελώς ρεαλιστική απειλή που είναι οι αστεροειδείς για την ανθρωπότητα.
Μπορεί η σκέψη αυτής της απειλής να μην είναι και η πλέον ευχάριστη, σας διαβεβαιώνουμε όμως πως η παρακολούθηση αυτού του φανταστικού βίντεο είναι.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/huC3s9lsf4k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις