Μια χιλιετία δίνει στη Γη ο Stephen Hawking

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το καλό της ανθρωπότητας. Δεν θα επιβιώσουμε τα επόμενα 1.000 χρόνια δίχως να δραπετεύσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας» δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του ο Στίβεν Χόκινς.

Ο Βρετανός θεωρητικός φυσικός στην διάλεξη που έδωσε την Τρίτη στο Regenerative Medicine Institute του ιατρικού κέντρου Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μεταναστεύσουν στο Διάστημα στο μέλλον για να επιβιώσουν.
Ο Χόκινγκ ομολόγησε ότι το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του, «η μεγαλύτερη γκάφα» όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν η άποψη του στην αρχή της ερευνητικής του πορείας ότι οι μαύρες τρύπες «καταπίνουν» τα πάντα, ότι τίποτε δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτές.
Ο ίδιος ο Χόκινγκ λίγο αργότερα ήταν εκείνος που διέψευσε τον εαυτό του αφού διατύπωσε τη θεωρία για μια μορφή ακτινοβολίας που παράγουν και εκπέμπουν οι μαύρες τρύπες. Μάλιστα η ακτινοβολία αυτή ονομάστηκε «ακτινοβολία Χόκινγκ».

Η θεωρία-Μ

«Για να κατανοήσουμε το Σύμπαν στο βαθύτερο επίπεδό του πρέπει να κατανοήσουμε γιατί υπάρχει κάτι αντί για το τίποτε. Γιατί υπάρχουμε; Γιατί υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο πακέτο νόμων και όχι κάποιο άλλο; Πιστεύω ότι οι απαντήσεις βρίσκονται στην θεωρία-Μ»ανέφερε ο Χοκινγκ. Η θεωρία-Μ συνδυάζει πολλές θεωρίες και ιδέες της Φυσικής και των Μαθηματικών. Η θεωρία-Μ κάνει λόγο για ύπαρξη πολλών διαστάσεων στο «ύφασμα» του χωροχρόνου. Ο Χόκινγκ είναι ένθερμος υποστηρικτής της θεωρίας-Μ καθώς πιστεύει ότι είναι εκείνη που θα οδηγήσει τελικά στην περίφημη μια και ενοποιημένη θεωρία, τη λεγόμενη «θεωρία των πάντων» που θα εξηγεί όλους τους νόμους της Φυσικής, κλασικής και κβαντικής.

Η ανθρωπότητα

«Εάν κατανοήσεις πώς λειτουργεί το Διάστημα, τότε μπορείς να έχεις τον έλεγχό του κατά κάποιο τρόπο» σχολίασε.
Μάλιστα ο 71χρονος θεωρητικός της φυσικής προέβλεψε ότι η ανθρωπότητα δεν θα γιορτάσει στη Γη την είσοδο της επόμενης χιλιετίας.
«Θυμηθείτε να κοιτάζετε τα αστέρια και όχι το έδαφος. Να είστε περίεργοι. Και όσο δύσκολη κι αν μοιάζει η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και να πετύχεις σε αυτό» υποστήριξε.

Hawking toured the Regenerative Medicine Institute at Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις