NASA : International Space Apps στην Αθήνα!

            


           
Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr (HSGR) σας προσκαλούν στο NASA International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο! (βλ. http://spaceappschallenge.org/location/athens/ )
Το International Space Apps Challenge 2013 είναι μια διήμερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολίτες από όλο το κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, υπό την αιγίδα της NASA.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Άγιος Ελευθέριος) συνεχόμενα από τις 10 π.μ. του Σαββάτου 20 Απριλίου μέχρι τις 11 μ.μ. της Κυριακής 21 Απριλίου (ολονύκτιο hacking)! (βλ. https://www.hackerspace.gr/wiki/Getting_Here )
Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, αναπτύσσοντας ανοικτό λογισμικό, δημιουργώντας ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές και αναπαριστώντας δεδομένα με οπτικοακουστικό υλικό. Οι προκλήσεις αυτές καθορίζονται από τη NASA και επικεντρώνονται στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και το διάστημα. (βλ. http://spaceappschallenge.org/challenges/)
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, θα πειραματιστούμε με τις κατασκευές που θα υλοποιηθούν για τις ανάγκες των προκλήσεων. Καιρού επιτρέποντος, θα δοθεί και η δυνατότητα παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού από τηλεσκόπια μελών του ΣΕΑ.
Η παρακολούθηση είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ αν θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων, πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη φόρμα. (βλ. http://spaceappschallenge.org/account/signup/)

Οι προκλήσεις με τις οποίες θα ασχοληθούμε είναι οι παρακάτω:

http://spaceappschallenge.org/challenge/syncing-nasa-open-source-projects/

http://spaceappschallenge.org/challenge/open-rov/

http://spaceappschallenge.org/challenge/listening-to-the-stars/

http://spaceappschallenge.org/challenge/citizen-generated-database-near-earth-objects/

Πηγή: ΣΕΟ Hackerspace
http://spaceappschallenge.org/challenges/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις