Η βουτιά από τα όρια του Διαστήματος αναβάλλεται

 Αναβλήθηκε η βουτιά την τελευταία στιγμή λόγω καιρού!!


Με τα βλέμματα στραμμένα στον ουρανό θα κοιτούν μια ανθρώπινη βολίδα να κινείται καταπάνω τους ξεπερνώντας σε ταχύτητα εκείνη του ήχου. Το πιο ριψοκίνδυνο άλμα που επιχείρησε ποτέ άνθρωπος, από τις παρυφές της ατμόσφαιρας σε ύψος 36.576 μέτρων, ξεκινά απόψε στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) πάνω από την έρημο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό.

Η ώρα της πτώσης αλλάζει συνεχώς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Οι δεκάδες επιστήμονες και γιατροί που προετοίμαζαν υπό την ευθύνη της Red Bull το παράτολμο εγχείρημα τα τελευταία πέντε πέντε χρόνια θα περιμένουν με κομμένη την ανάσα τον 43χρονο αυστριακό Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ να προσεδαφιστεί με αλεξίπτωτο σώος στο έδαφος.
Ένα τεράστιο αερόστατο, ίσο με έναν ουρανοξύστη 55 ορόφων, θα μεταφέρει τον θαλαμίσκο μέσα στον οποίο θα βρίσκεται ο ριψοκίνδυνος άλτης. Η καμπυλότητα της Γης θα φαίνεται μόλις σταθεί όρθιος στην πόρτα. Έχοντας εισπνεύσει οξυγόνο για δύο ώρες, ώστε να εξαλείψει το άζωτο από το αίμα του, με ένα βήμα στο κενό θ' αρχίσει την κατακόρυφη πτώση στο έδαφος. Μέσα σε 40 δευτερόλεπτα θα προσπαθήσει να πιάσει ταχύτητα 1.100 χλμ./ώρα. Από εκεί ψηλά στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 36.576 μέτρων, όπου οι γήινοι νόμοι παύουν να ισχύουν και η θερμοκρασία βυθίζεται στους μείον 70 βαθμούς, ο 43χρονος Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ θα βλέπει το έδαφος σαν από δορυφόρο.
ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΟΛΗ. Η διαστημική στολή των 200.000 δολαρίων που θα φορά, και που όμοια δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ, θα τον κρατήσει στη ζωή για τα επόμενα έξι λεπτά που θα χρειαστούν μέχρι ν' ανοίξει το αλεξίπτωτο και να συνεχίσει την κάθοδό του προς το έδαφος. Θα του προσφέρει οξυγόνο και θα διατηρεί την πίεση στα επίπεδα που πρέπει.
Το άλμα αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο που πραγματοποίησε ο αυστριακός αθλητής το 2002 στα Μετέωρα. Με κανένα από τα 2.500 άλματα που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα. Η ελεύθερη πτώση, Red Bull Stratos όπως ονομάστηκε, θα είναι η πιο ριψοκίνδυνη πτώση που έγινε ποτέ και όλα τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα που θα καταγραφούν από περίπλοκα μηχανήματα θα τεθούν αυτομάτως στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Ο Φέλιξ θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Μόλις βουτήξει στο κενό θα πρέπει να φθάσει στο έδαφος μέσα σε 16 λεπτά. Η υπερηχητική του ταχύτητα θα ανακοπεί από την αντίσταση του αέρα ύστερα από 5.30 - 6 λεπτά, και στη συνέχεια, 1.500 μέτρα πάνω από το έδαφος, θα ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Δείτε ζωντανά την ελεύθερη πτώση του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ
 Πηγή: Τα Νέα
 http://www.redbullstratos.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις