H NASA εκπαιδεύει αστροναύτες για αποστολή σε αστεροειδή προς αναζήτηση ορυκτού πλούτου

Next month Tim will begin a training programme that will teach him how to operate vehicles, conduct spacewalks and gather samples on the surface of an asteroid Photo: ANDREW CROWLEY
Λίγα χρόνια μετά την κινηματογραφική εκπαίδευση αστροναυτών για να επισκεφθούν αστεροειδή η NASA αποφάσισε να εκπαιδεύσει αληθινούς αστροναύτες για την επίσκεψη σε αστεροειδή, όχι για να τον καταστρέψουν όπως στην πετυχημένη ταινία, αλλά για να τον εξερευνήσουν και να προσπαθήσουν να βρουν και να ανακτήσουν τον ορυκτό του πλούτο.

Διαστημικά ανθρακωρυχεία

Όπως έγινε γνωστό, η NASA εκπαιδεύει μια ομάδα αστροναυτών η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ταξιδέψει σε απόσταση περίπου πέντε εκατομμυρίων χλμ μακριά από τη Γη για να συναντήσει έναν αστεροειδή για τον οποίον θα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι διαθέτει πολύτιμα μεταλλεύματα.

Σε λίγες μέρες οι αστροναύτες θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται στην χρήση ειδικών οχημάτων αλλά και στη συλλογή δειγμάτων από την επιφάνεια του αστεροειδή.

Με ορίζοντα 15ετίας
Η αποστολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου 15 χρόνια και θα έχει πολλαπλούς στόχους. Εκτός από τα μεταλλεύματα, οι αστροναύτες θα διαπιστώσουν πώς είναι η παραμονή σε πολύ εχθρικά για την επιβίωση περιβάλλοντα (όπως είναι το περιβάλλον ενός αστεροειδή) ενώ θα συγκεντρώσουν και στοιχεία που θα βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση ενός απειλητικού για τη Γη αστεροειδούς. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της αποστολής οι αστροναύτες θα παραμείνουν πάνω στον αστεροειδή για περίπου 30 μέρες.

Σε μεγάλο συνέδριο που θα γίνει στην Ιαπωνία σε έναν μήνα η NASA θα παρουσιάσει περισσότερα στοιχεία για αυτή την αποστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα ανακοινώσει μια μη επανδρωμένη αποστολή η οποία το 2016 θα συλλέξει δείγματα από κάποιον αστεροειδή. Η αποστολή αυτή θα αποτελέσει την δοκιμή για την μεταγενέστερη επανδρωμένη αποστολή που σχεδιάζεται για τα τέλη της επόμενης δεκαετίας.

Πηγή: Βήμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις