Χριστουγεννιάτικο δέντρο



Υλικά που χρειαζόμαστε:

λαμπάκια LED και φλας LED
καλώδιο
διακόπτης
ψαλίδι
σελοτέιπ ή μονωτική ταινία
χαρτόνι
χριστουγεννιάτικη μουσική κάρτα
κολλητήρι και καλάι
μπαταρία 4,5 Volt

Βήματα:

1. Συνδέουμε τα λαμπάκια στη σειρά και το τελευταίο λαμπάκι φροντίζουμε να είναι φλασάκι ώστε να αναβοσβήνουν όλα όταν τα ανάβουμε. Κολλάμε τα λαμπάκια μας με το κολλητήρι ή με μονωτική ταινία.
2. Τοποθετούμε έναν διακόπτη στη σειρά με το κύκλωμά μας.
3. Βγάζουμε προσεκτικά το ολοκληρωμένο κύκλωμα που κρύβεται μέσα στις μουσικές χριστουγεννιάτικες κάρτες.
4. Κατασκευάζουμε με χαρτόνι ένα δέντρο ή ένα καράβι και τοποθετούμε τα λαμπάκια στις θέσεις που μας αρέσει. Στο πίσω μέρος κρύβουμε την μπαταρία και το ολοκληρωμένο κύκλωμα. Όταν ανοίγουμε τους δύο διακόπτες το δέντρο μας αναβοσβήνει και ακούγεται μουσική!
Η κατασκευή μας είναι από τις αγαπημένες των παιδιών!

και λίγη περισσότερη φυσική  . . .

τα LED δηλαδή οι δίοδοι φωτεινής εκπομπής είναι ηλεκτρονικά εξαρτήματα που επιτρέπουν τη διέλευση ρεύματος προς μία μόνο κατεύθυνση. Το led ακτινοβολεί φως ή υπέρυθρες ακτίνες ,όταν διαρρέεται από ρεύμα. Ένα led καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και διαρκεί περισσότερο από ένα συνηθισμένο λαμπάκι, γιαυτό είναι ιδανικό για συστήματα ασφάλειας και για τα τηλεκοντρόλ.

Τα απαραίτητα υλικά για το κύκλωμα μπορείς να τα αγοράσεις από ένα μαγαζί με ηλεκτρικά ή ηλεκτρονικά είδη ή να τα ζητήσεις από έναν ηλεκτρολόγο.
Διάρκεια κατασκεύης : 3 ώρες

Σχόλια

  1. Ακόμα έχω τα led και ας έχουν περάσει 10 χρόνια απο τότε που έφτιαξα το δέντρο στον κύκλο εφευρέσεων!!!! Εγώ είχα συνδέσει το μηχανισμό της κάρτας στο κύκλωμα...ήταν η πρώτη φορά που το φτιάξαμε με μουσική! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια θυμάσαι την κατασκευή μας. Θυμάσαι αν έπαιζε μουσική ο μηχανισμός αφού τον είχες συνδέσει σε σειρά με το κύκλωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις