Mathesis :Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Οι εγγραφές για τα 5 μαθήματα του τρίτου κύκλου λειτουργίας του Mathesis έχουν ξεκινήσει και η 1η εβδομάδα είναι διαθέσιμη για περιήγηση και μελέτη!
Τα μαθήματα είναι βιντεοσκοπημένα στο στούντιο του Mathesis και προσφέρονται μέσω της πλήρως εξελληνισμένης εκδοχής της πλατφόρμας OpenEdX που χρησιμοποιούν για τα διαδικτυακά τους μαθήματα το Harvard και το ΜΙΤ. Όπως και τα διεθνή MOOCs (Massive Open Online Courses), τα μαθήματα του Mathesis απευθύνονται όχι μόνο σε φοιτητές και επαγγελματίες επιστήμονες αλλά και σε κάθε μορφωμένο πολίτη με επιστημονικά ενδιαφέροντα και πνευματικές ανησυχίες.
Η εγγραφή στα μαθήματα είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους, ενώ μετά το πέρας της επιτυχούς παρακολούθησής τους δίδεται στους διαδικτυακούς φοιτητές σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Προσωπικά έχω παρακολουθήσει 6 διαδικτυακά μαθήματα από μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και συστήνω τα παρακάτω μαθήματα ανεπιφύλακτα.
Η πλατφόρμα Edx είναι εξαιρετική, την έχω δουλέψει πολύ και τα μαθήματα είναι απολαυστικά.
Μπράβο στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης. Μπράβο στο Ίδρυμα Νιάρχου.

Δείτε τα βίντεο που έχουν ήδη ανέβει, απαντήστε στις ερωτήσεις κατανόησης και φυσικά κρατήστε σημειώσεις με τις ερωτήσεις και τις απορίες σας!
Το φόρουμ θα ανοίξει την ημέρα της επίσημης έναρξης κάθε μαθήματος και ως εξής:

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου:

ΦΥΣ4.1 Κλασική Μηχανική 1 (Νέο) - Διδάσκων: Κώστας Τάσσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
ΦΥΣ2.1 Εισαγωγή στη Σχετικότητα και την Κοσμολογία (Ε) -Διδάσκων: Θεόδωρος Τομαράς, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
ΦΥΣ3.1 Εφαρμοσμένη Κβαντομηχανική 1: Άτομα (Ε) - Διδάσκων: Στέφανος Τραχανάς, ΙΤΕ / Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου: 

ΙΣΤ2.2 Πατήρ πάντων πόλεμος: Οι ελληνιστικοί πόλεμοι ως κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο (Νέο)- Διδάσκων: Άγγελος Χανιώτης, Institute for Advanced Studies - Princeton.
ΦΛΣ2 Αριστοτελική Ηθική (Νέο) - Διδάσκων: Παύλος Κόντος, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για να δείτε την 1η εβδομάδα των μαθημάτων του Mathesis που ξεκινούν σύντομα, εγγραφείτε τώρα στο μάθημα ή τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν!

Αν είστε ήδη εγγεγραμμένος στην πλατφόρμα του Mathesis, απλώς επισκεφθείτε τη σελίδα των μαθημάτων σας στο http://mathesis.cup.gr/dashboard και κάντε κλικ στο εικονίδιο του μαθήματος που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις