Πρόσκληση ενδιαφέροντος για φοιτητές: ESA Moon challenge

Η ESA προσκαλεί τους φοιτητές από όλο τον κόσμο να συναγωνιστούν στο σχεδιασμό ενός σεναρίου αποστολής για το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος: μια συνεργασία ανθρώπου-ρομπότ για την εξερεύνηση της Σελήνης.
Η μελέτη “Human-Enhanced Robotic Architecture and Capabilities for Lunar Exploration and Science”, ή Heracles, περιγράφει μια αποστολή της οποίας ηγείται η ESA, που έχει ως στόχο τα επόμενα βήματα στην εξερεύνηση της Σελήνης.
Ένας από τους κύριους στόχους είναι να εξετάσει συνεργασίες ανθρώπου και ρομπότ – η αλληλεπίδραση μεταξύ του πληρώματος και αυτοματοποιημένων συστημάτων θεωρείται ως μια πολλά υποσχόμενη πτυχή των μελλοντικών αποστολών εξερεύνησης του διαστήματος.
Ο Οργανισμός καλεί τους φοιτητές από όλο τον κόσμο, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του συμποσίου, ‘Moon 2020–2030: A New Era of Human and Robotic Exploration’, που είναι προγραμματισμένο για τις 15-16 Δεκεμβρίου στο ESTEC, στο Νορντβάικ της Ολλανδίας.
Οι νικήτριες προτάσεις θα αξιολογηθούν από την ESA για τη χρησιμότητά τους σε πιθανές μελλοντικές μελέτες σεναρίων αποστολών.

Heracles: αλληλοεπικαλυπτόμενες ήπειροι
Για να συμμετέχετε, οι φοιτητές θα πρέπει να σχηματίσουν συνεργατικές ομάδες, αποτελούμενες από μέλη από τουλάχιστον δύο ηπείρους.
Το αρχιτεκτονικό πλαίσιο του Heracles ορίζει μια σειρά end-to-end αποστολές στη σεληνιακή επιφάνεια, και χρησιμεύει τόσο ως πηγή έμπνευσης, αλλά και ως ένα σύνολο πρωτογενών περιορισμών για τις ομάδες. Εκτός από μια εννοιολογική μελέτη της αρχιτεκτονικής, οι ομάδες θα πρέπει να υποβάλουν μια προσομοίωση που να απεικονίζει τις προγραμματισμένες επιχειρησιακές δραστηριότητες τους στη σεληνιακή επιφάνεια και τη γύρω περιοχή.
Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τις μεθόδους απεικόνισης και τα εργαλεία, όπως το CATIA, το Kerbal Space Program, το Blender ή το Celestia.

Σημαντικές ημερομηνίες

Ο διαγωνισμός ανοίγει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιστολή ενδιαφέροντος: 7 Οκτωβρίου 2015

Παραδοτέα: 2 Νοεμβρίου 2015

Οι τρεις πρώτες ομάδες που επιλέγονται θα κληθούν στο Συμπόσιο της ESA ‘Moon 2020–2030’ για να παρουσιάσουν το σχέδιο τους. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, μια κριτική επιτροπή της ESA θα επιλέξει τη νικήτρια ομάδα ενώ ένας αστροναύτης της ESA θα είναι παρών στην τελετή απονομής των βραβείων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Shahrzad Hosseini
ESA Human Spaceflight and Operations
Strategic Planning Office
ESTEC, The Netherlands
Email: shahrzad.hosseini@esa.int
Tel: +31 71 565 3927

http://spaceflight.esa.int/esamoonchallenge/

https://www.facebook.com/ESAMoonChallenge

ESA Ελλάδα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις