Η ζωή του Srinivasa Ramanujan στη μεγάλη οθόνη



O Dev Patel θα υποδυθεί τον Ramanujan
Σε λίγες μέρες, την Κυριακή 3 Αυγούστου, ξεκινούν στο Trinity College, στο Cambridge, τα γυρίσματα μιας ξεζωριστής ταινίας. Η ιστορία της είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Trinity College, αφού η ταινία αφηγείται τη ζωή του κορυφαίου Ινδού μαθηματικούSrinivasa Ramanujan, ο οποίος κατάφερε να φτάσει στο φημισμένο κολλέγιο από το μικρό χωριό της Ινδίας που γεννήθηκε, και να διακριθεί.Να υπενθυμίσουμε ότι στη σύντομη ζωή του (1887-1920) ο Ramanujan, παρά την ελάχιστη τυπική εκπαίδευση στα καθαρά μαθηματικά, έμεινε στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος μαθηματικός της Ινδίας, επιδεικνύοντας σημαντικά επιτεύγματα στους τομείς της μαθηματικής ανάλυσης, στην θεωρία αριθμών, τις απειροστικές σειρές και τα συνεχή κλάσματα. Υπήρξε ένας από τους παραγωγικότερους μαθηματικούς της εποχής του, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι στα σημειωματάρια του βρέθηκαν περίπου 4000 θεωρήματα, ενώ η προσφορά του στην επιστήμη θεωρείται ισάξια με εκείνη των κορυφαίων, επίσης, μαθηματικών, Χίλμπερτ, Γκάους και Οϊλερ.
Srinivasa Ramanujan
Η ταινία που σκηνοθετεί ο Matthew Brown, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο, έχει τίτλο The Man Who Knew Infinity. Βασίζεται στο βιβλίο του Robert Kanigel με τίτλο The Man Who Knew Infinity: A Life of the Genius Ramanujan το οποίο κυκλοφόρησε το 1992. Τον Ινδό μαθηματικό θα υποδυθεί ο Βρετανο-Ινδός ηθοποιός Dev Patel, γνωστός και από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία Slumdog Millionaire του Danny Boyle. Ο Jeremy Irons και αρκετοί ακόμα ηθοποιοί συμπληρώνουν το καστ.
Η προετοιμασία της ταινίας δεν ήταν εύκολη, αφού οι συντελεστές της, για να φτάσουν στα γυρίσματα, χρειάστηκε να δουλέψουν τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις