Summer Science Exhibition 2014

Από την 1η μέχρι και τις 6 Ιουλίου γίνεται στο Λονδίνο ( 6-9 Carlton House Terrace, London SWIY 5 AG) η ετήσια έκθεση, Summer Science Exhibition 2014 με την παρουσίαση των τελευταίων καινοτομιών της σύγχρονης επιστήμης και της τεχνολογίας. Στη διοργάνωση θα παρουσιαστούν 22 καινοτόμα εκθέματα, θα γίνουν αρκετές διαλέξεις, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με μερικούς από τους σημαντικότερους επιστήμονες της εποχής.

Η έκθεση, που διοργανώνει η Royal Society, διερευνά θέματα, νέες ανακαλύψεις που ξεκινούν από την χαρτογράφηση του εγκεφάλου και φτάνουν μέχρι τη συμπεριφορά των τροπικών καταιγίδων.
Ένα μέρος της έκθεσης επικεντρώνεται στις προσπάθειες των επιστημόνων που ασχολούνται με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η φύση σε θεμελιώδες επίπεδο μετά και την εντυπωσιακή ανακάλυψη του περίφημου μποζονίου Higgs. «Ο εντοπισμός αυτού του νέου εξωτικού σωματιδίου ήταν μόνο η αρχή», λένε οι επιστήμονες. Και προσθέτουν. «Είμαστε στο σημείο που προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα μπορούσε να μας πει το μποζόνιο Higgs για τη νέα φυσική πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο».
Είναι προφανές, για τους επιστήμονες, ότι αυτή η ανακάλυψη ανοίγει νέες δρόμους εξερεύνησης με αναζητήσεις που περιλαμβάνουν την εύρεση κι άλλων μποζονίων, την Υπερσυμετρία, τη Σκοτεινή Ύλη και τις Πρόσθετες διαστάσεις (Extra Dimensions).
Ο σχεδιασμός της μελλοντικής έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη και περιέχει τη χρήση μεγαλύτερων επιταχυντών, τη διεξαγωγή νέων πειραμάτων που ενδέχεται να αποφέρουν αποτελέσματα μεγαλύτερης ακρίβειας. Για να επιτευχθούν, όμως, όλα αυτά απαιτείται η συνεργασία χιλιάδων επιστημόνων και αρκετών μέσων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις