Μια άποψη για το Σύμπαν


Η σχέση της επιστήμης με τη θρησκεία αποτελεί εδώ και χιλιετίες σημείο τριβής και αντιπαραθέσεων που απασχόλησε μερικούς από τους σπουδαιότερους επιστήμονες και διανοητές, της ανθρωπότητας.
Για να μνημονεύσουμε τον Γαλιλαίο και το τίμημα που πλήρωσε για τις απόψεις που εξέφρασε για την κίνηση της γης, αντίθετες στη διδασκαλία και τις πεποιθήσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σήμερα, που η ελευθερία των απόψεων μοιάζει να είναι εδραιωμένη και χωρίς συνέπειες, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, η σχέση θρησκείας και επιστήμης εξετάζεται με από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αρκετοί, δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν την επιστήμη ως πηγή πνευματικότητας.
Ακόμα κι ο Αϊνστάιν είχε σημειώσει ότι «κάθε άνθρωπος που εμπλέκεται σοβαρά με την επιστήμη γνωρίζει ότι μια πνευματική δύναμη, ανώτερη από εκείνη των ανθρώπων, αναγνωρίζεται στους νόμους του σύμπαντος».
Στο βίντεο που ακολουθεί η σχέση θρησκείας και επιστήμης εξετάζεται υπό το πρίσμα της Μεγάλης Έκρηξης που πυροδοτεί ακόμα ποικίλες αντιπαραθέσεις.
            


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις