NASA: Διαρροή αμμωνίας έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την επισκευή της διαρροής ίσως χρειαστεί να απενεργοποιηθεί τμήμα του συστήματος ψύξης για περίπου 48 ώρες.
It is a serious situation, but between crew and experts on the ground, it appears to have been stabilized. Tomorrow we find out for certain.

— Chris Hadfield (@Cmdr_Hadfield) May 9, 2013

Ο Κρις Χάντφιλντ, επικεφαλής του πληρώματος της «αποστολής 35», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανέφερε στον λογαριασμό του στο twitter ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια δημοσίευσε και μία φωτογραφία «για να μην ανησυχείτε», όπως σχολίασε.

Tonight's Finale: A view to put the mind at ease
.twitter.com/Cmdr_Hadfield/…

— Chris Hadfield (@Cmdr_Hadfield) May 9, 2013

Ρώσοι και αμερικανοί ειδικοί θα έχουν σήμερα διαβουλεύσεις σχετικά με τη διαρροή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού τμήματος του ISS, ο Βλαντίμιρ Σολόβιεφ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια «πολύ σοβαρή ανωμαλία». Οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να βγει το πλήρωμα εκτός Σταθμού για να εντοπίσει την πηγή της διαρροής.
Παρόμοιο περιστατικό, με διαρροή αμμωνίας, είχε προκύψει και στα τέλη του 2012. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει ακόμα σαφές κατά πόσο συνδέεται με αυτό η παρούσα διαρροή, η οποία όπως αναφέρουν αξιωματούχοι επιδεινώνεται.
Η αμμωνία χρησιμοποιείται για τη ψύξη του εξοπλισμού που παρέχει ενέργεια στα συστήματα του σταθμού, ανέφερε η NASA.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις