Δείτε το αυτοκινητόπτερο!


Ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών από διάφορες χώρες της Ευρώπης εργάζονται πάνω στην κατασκευή ενός νέου επαναστατικού τύπου οχήματος που μπορεί να κινείται στο έδαφος ως αυτοκίνητο αλλά και στον αέρα.
Τα οχήματα αυτά έχουν λάβει την ονομασία PAL-V (Personal Air and Land Vehicles). Το πρώτο εξ αυτών παρουσιάστηκε και είναι ένα αεροδυναμικό σπορ αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε ελικόπτερο!
To αυτοκινητόπτερο

Η εταιρεία PAL-V που εδρεύει στην Ολλανδία έχει αναλάβει τον συντονισμό της κατασκευής των νέων οχημάτων και παρουσίασε το πρώτο εξ αυτών που έλαβε την ονομασία PAL-V1. Το όχημα είναι διθέσιο και έχει τρεις τροχούς. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 230 κιλών (εκτός του βάρους των επιβατών).

Ως αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε οκτώ δευτερόλεπτα ενώ μπορεί να πιάνει ταχύτητες που αγγίζουν τα 200 χλμ/ώρα. Καταναλώνει ένα λίτρο ανά δώδεκα χλμ και με γεμάτο ρεζερβουάρ μπορεί να κινηθεί για περίπου χίλια χιλιόμετρα. Στον αέρα η μέγιστη ταχύτητά του είναι η ίδια με αυτή στο έδαφος αλλά καταναλώνει διπλάσια ποσότητα καυσίμων.

Χρειάζεται ένα διάδρομο 165 μέτρων για να απογειωθεί και μόλις 30 μέτρα για να προσγειωθεί. Η μετατροπή του από αυτοκίνητο σε ελικόπτερο απαιτεί περίπου δέκα λεπτά. Οπως έγινε γνωστό η NASA θα μπει στον ανταγωνισμό και οι μηχανικοί της έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν έναν «ανταγωνιστή».

Πηγή: ΔΟΛ
 http://pal-v.com/
 http://news.discovery.com/autos/zooms/dutch-flying-car-120404.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις