Το μυαλό του Αϊνστάιν γίνεται έκθεμα σε μουσείο!

Genius: Following his death in 1955, at the age of 76, Einstein's brain was divided into sections and preserved in formaldehyde. Two of these thinly preserved slices are going on show at the Wellcome Collection in London
Σαράντα έξι διαφάνειες που περιέχουν κομμάτια του εγκεφάλου του διάσημου φυσικού Άλμπερτ Αϊνστάιν παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινό σε μια έκθεση που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Μαρτίου.
Όταν ο μεγάλος φυσικός απεβίωσε το 1955 σε ηλικία 76 ετών αποτεφρώθηκε σύμφωνα με την επιθυμία του και οι στάχτες του σκορπίστηκαν. Αλλά ο παθολόγος Τόμας Χάρβεϊ, ο οποίος ανέλαβε και την νεκροψία, δήλωσε ότι ο γιος του Αϊνστάιν έδωσε άδεια ώστε να διατηρηθεί ο εγκέφαλός του για έρευνα.
Έτσι, ο εγκέφαλός του χωρίστηκε σε δύο ενότητες εκ των οποίων δύο τμήματά του θα παρουσιαστούν στη έκθεση με τίτλο «Brains: The Mind As Matter» στη Βρετανία.
Ο Χάρβεϊ είχε διασπάσει σε 240 τμήματα τον διάσημο εγκέφαλο, τα οποία και διατηρούσε όλα αυτά τα χρόνια σε βάζα με φορμαλδεΰδη στο σπίτι του. Έδωσε τα 46 τμήματα από αυτά στον συνάδελφό του Γουίλλιαμ Ενρίτς τα οποία και τελικά δόθηκαν στο Μουσείο Mutter στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην έκθεση επίσης κάποιος μπορεί να δει από κοντά τον τεράστιο εγκέφαλο του δολοφόνου Edward Rulloff, ο οποίος πιστεύεται ότι σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και καταδικάστηκε σε θάνατο το 1871 για τη δολοφονία ενός βοηθού καταστήματος στη Νέα Υόρκη, τον εγκέφαλο της σουφραζέτας Helen Gardener, τον εγκέφαλο ενός αρχαίου Αιγύπτιου, τον εγκέφαλο του ιδιοφυούς επιστήμονα Τσαρλς Μπάμπατζ (1791 - 1871), και ένα δείγμα εγκεφάλου με τραύμα από σφαίρα.
Η έκθεση «Εγκέφαλοι: Το μυαλό ως Ύλη» θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου.
Big brain: A model of the great Albert Einstein's brain will be on display next to a photograph of his brain

Πηγή: The insider 
 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2121141/A-slice-genius-Thinly-cut-segments-Einsteins-brain-display-Britain-time.html?ito=feeds-newsxml

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις