Πώς να επιλέξετε ένα τηλεσκόπιο;

Έχετε αποφασίσει να ασχοληθείτε με την αστρονομία;. Πολλοί το κάνουν! Είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό χόμπι.. Πολλοί αρχίζουν να ασχολούνται με  την αστρονομία επειδή το ενδιαφέρον τους έχει ανάψει μετά  από ένα ντοκιμαντέρ που τους εισαγάγει στα θαύματα του ουρανού. Άλλοι αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά την κουβέντα με έναν ενθουσιώδη ερασιτέχνη αστρονόμο,τσιμπάνε  το μικρόβιο  και θέλουν και εκείνοι να δουν από κοντά τα αστέρια και πλανήτες.

Το επόμενο βήμα είναι, φυσικά, η αγορά ενός τηλεσκοπίου. Ή μήπως όχι; Να μία ασυνήθιστη συμβουλή Μήπως είναι καλύτερη η αγορά ενός ζευγαριού κιαλιών;  Γιατί; Διότι, πολύ απλά, ένα καλό ζευγάρι κιάλια θα σας επιτρέψει να δείτε πολλά από αυτά που μπορείτε να δείτε με ένα τηλεσκόπιο. Και ένα καλό ζευγάρι κιάλια προσφέρει συχνά μια καλύτερη εικόνα (μια πολύ καλύτερη εικόνα σε πολλές περιπτώσεις) σε σχέση με ένα φτηνό τηλεσκόπιο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κιάλια έχουν ένα ευρύ οπτικό πεδίο και σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στον ουρανό πολύ εύκολα. Μπορείτε να δείτε πολλά σπουδαία ουράνια  αντικείμενα με τα κιάλια, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες αστέρια, πολλά από τα πιο εντυπωσιακά αστρικά σμήνη και τους περισσότερους από τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Μπορείτε να μελετήσετε με λεπτομέρεια την επιφάνεια του φεγγαριού, συμπεριλαμβανομένων των κρατήρων  και τα Ορέων της Σελήνης.
Ίσως τελικά να επιλέξετε να αγοράσετε ένα τηλεσκόπιο. Όπως συμβαίνει με όλες τις αγορές, το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει όποιος δεν γνωρίζει ένα αντικείμενο είναι να ζητήσει τη γνώμη από έναν που έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο. Και πού θα βρείτε ποιον θα ρωτήσετε; Στον τοπικό  σύλλογο αστρονομίας σας, φυσικά. Ρωτήστε τα μέλη για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων τηλεσκοπίων. Κάθε τηλεσκόπιο έχει πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά. Με την εμπειρία ενός επαγγελματία , θα είστε σε θέση να αγοράσετε  το τηλεσκόπιο που είναι κατάλληλο για την εξυπηρέτηση των αναγκών σας.

Καλή προβολή.


αν θέλετε να κατασκευάσετε το δικό σας τηλεσκόπιο, δείτε το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή μου Εφευρέτες Άμεσης Δράσης της ΝΕΤ στην οποία και περιγράφω αναλυτικά την κατασκευή ενός απλού τηλεσκοπίου .


Πηγή : Stars Maven             Ελεύθερη μετάφραση : Τίνα Νάντσου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις